Ταξίδι, βόλτα, σκέψεις (volume 1)

Μια βόλτα στο Λονδίνο μετά το προηγούμενο post δεν θα μπορούσε παρά να περιλαμβάνει και μια βόλτα από το σπίτι – μουσείο του Dickens … Έχω πάθει εμμονή, ξέρω, αλλά δεν σας έχει συμβεί να παρατηρείται κάτι και να μην σταματάτε μετά να το παρατηρείτε? Ε, τώρα ζω την Dickens εποχή μου…

Περπατώντας στην Doughty street, ψάχνοντας το νούμερο 48, συνειδητοποίησα  πως θα μπορούσε  να μην είχε αλλάξει τίποτα στην γειτονιά, από τον Απρίλιο του 1837 που μετακόμισε εκεί. Τίποτα δεν θα με έκανε να ξεχώριζα το μουσείο αν δεν σκόνταφτα στην πινακίδα του. Μπαίνοντας μέσα στο τετραώροφο σπίτι, στο βάθος μας υποδέχτηκε μια ευγενική Αγγλίδα που στην ουσία μας έδωσε το ελεύθερο να ξεναγηθούμε μόνοι μας. Μπορούσαμε να μείνουμε όσο θέλαμε στα δωμάτια που μας ενέπνεαν περισσότερο. Στο σπίτι αυτό ο Dickens έζησε μόλις 3 χρόνια, αλλά ήταν τρία από τα πιο  δημιουργικά χρόνια της ζωής  του. Εδώ έγραψε το ‘Oliver Twist’ και το ‘Nicholas Nickleby’. Εδώ γεννήθηκαν δύο από τα δέκα παιδιά του και πέθανε η 17χρονη αδελφή της γυναίκας του.

Εδώ θα δείτε από κοντά το πιο διάσημο ‘Ντίκενς σουβενίρ’. Το πορτραίτο του Dickens, που περιβάλλεται από τους ήρωες του γνωστό και ως ‘Dickens’s Dream’.

Κόλλησα  στην βιβλιοθήκη του.

Ονειρεύτηκα  με  την  θέα  από τα  παράθυρά του.

Τον είδα κατάματα μέσα από τα πορτραίτα του.

Ένιωσα οικεία στο σαλόνι του.

Ήταν ένα από τα πολλά σπίτια που είχε ζήσει στο Λονδίνο και σίγουρα όχι το πιο μεγάλο και  πολυτελές, αφού τα οικονομικά του βελτιώθηκαν μετά το Δεκέμβριο του 1839, όπου μετακόμισε. Ωστόσο είναι το μόνο που διασώζεται. Εμμονή πνευματικής ανάπαυλας… Ξαναδιαβάζω ‘Oliver Twist’  και ξέχασα να κολλήσω στο pc μου!

Share

No comments yet.

Leave a Reply

*