Μία ιδέα και ένα party


Έτσι όπως το νιώθω εγώ πάρα πολλά από τα καλά πράγματα που συμβαίνουν στην ζωή μας  είναι αποτέλεσμα 3 συστατικών. Μιας καλής ιδέας, θέλησης-συνέπειας για την πραγματοποίησή της και τέλος λίγη τύχη (να μην πέσει πχ πάνω σου ένα τρένο και δεν μπορέσεις να κάνεις τα προηγούμενα δύο). Όταν συναντάω αυτό το τρίπτυχο στους ανθρώπους γύρω μου κολλάω. Μου αρέσει. Με εμπνέει. Έτσι φαντάζομαι τον ιδανικό κόσμο. Άνθρωποι με ιδέες, όχι απαραίτητα όλες πάνω στην τέχνη, ο καθένας στον τομέα του, με όρεξη να τις πραγματοποιήσουν και με τσαγανό να αλλάξουν την ζωή τους. Η ενέργεια των ανθρώπων που ευτυχούν να πραγματοποιούν τις  ιδέες τους, φτάνει και περισσεύει για μια ισορροπημένη, ηλεκτρισμένη ζωή.

Έτσι κόλλησα όταν πρωτοείδα το blog του Ιάσωνα. Το θέμα του είναι  φοβερο. Ένα post, με ένα σχέδιο για κάθε ημέρα του χρόνου. Every day a new drawing, every drawing a new day. Είναι ήδη στο αέρα 151 σχέδια του, δηλαδή τρείς μήνες και εγώ τον ανακάλυψα τους τελευταίους 2. Είναι το αγχολυτικό μου σχέδιο που χαζεύω πριν κοιμηθώ. Σκέφτομαι και λόγια που θα πήγαιναν με τα σχέδια ή  ιστορίες που θα έγραφα με αφορμή τις σκέψεις που πυροδοτούνται στο μυαλό μου παρατηρώντας τα. Ψάχνοντας κ άλλο την πορεία του ανακάλυψα πως είναι γκραφιτάς και το tag το έχω δει ουκ ολίγες φορές στο κέντρο της Αθήνας, ενώ έχει βάψει τοίχους και τοιχάκια με εμπνευσμένα έργα και χαρακτήρες. Είναι απο τα τυπάκια που δεν ήξερες οτι τον ήξερες.

Την Πέμπτη που μας έρχεται, ο Ιάσωνας ή  αλλιώς Cacao rocks, συγκεντρώνει τα σχέδια του, τους φίλους του και τις αγαπημένες του μουσικές σε  ένα πάρτυ στο K-44 στο Γκάζι και χαίρεται την ιδέα του, την επιμονή του και την τύχη του. Πάρτυ για τις 151 μέρες του blog με την προβολή των 151 σχεδίων του, Dj set από τους Kostadis και Oh Yeah και live από τους Cyana και Tziko.

Φυσικά και θα είμαι εκεί πριν από αυτό όμως τον συναντήσαμε, ζωγραφίσαμε παρέα το σχέδιο που θα ανέβει αύριο 31 Μαίου στο blog του και μας έλυσε και μερικές απορίες. Απορίες του απλού καθημερινού του αναγνώστη.

Πώς σου ήρθε η ιδέα για το θέμα του blog σου?

Ζωγραφίζω κάθε μέρα, οπότε αποφάσισα να κάνω ένα σχέδιο αφιερωμένο στη κάθε ημέρα που περνάει ώστε να δημιουργηθεί ένα ημερολόγιο. Στην αρχή δεν πίστευα πως θα τα καταφέρω αλλά μέχρι τώρα πάει πολύ καλά.

Ποιά ώρα της ημέρας ζωγραφίζεις το σχέδιο που ανεβάζεις  καθημερινά΄;

Συνήθως ζωγραφίζω πριν κοιμηθώ, δηλαδή νωρίς το πρωί .

Ζωγραφίζεις στιγμές ή σκέψεις?

Στιγμιαίες σκέψεις.

Ξέρεις από πριν τί θα ζωγραφίσεις ή ξεκινάς και αυτοσχεδιάζεις συνειρμικά?

Συμβαίνουν και τα δύο αλλά προτιμώ τον αυτοσχεδιασμό , το freestyle όπως λένε και στο graffiti . Εκτός αν κατά τη διάρκεια της ημέρας μου έρθει κάποια καλή ιδέα ή θέμα και το αποτυπώνω στο χαρτί.

Βγάζεις το ψωμί σου από το ταλέντο σου?

Για ποιο ταλέντο απ’ όλα μιλάς; Βγάζω για κουλούρι με τυράκι στου Ψυρρή.

Θα ήθελες να εικονογραφήσεις ένα παιδικό βιβλίο?

Εγώ θα το ήθελα πολύ. Τα παιδάκια όμως τα ρώτησες;

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από 20 χρόνια.

Ρακένδυτο σ’ ένα νησί με φαμίλια.

Υπάρχουν σημεία στην πόλη που ακόμα υπάρχουν έργα σου; Πού είναι αυτά;

Υπάρχουν πολλά κομμάτια μου στους δρόμους της πόλης μας.Στο Κολωνάκι, στα Εξάρχεια, στο Γκάζι, στο Μεταξουργείο και στη γειτονιά μου στα Ιλίσια.

Τί θα συμβούλευες κάποιον που θα ήθελε να ασχοληθεί με το γκράφιτι;

Να προσέχει ή καλύτερα να ασχοληθεί με κάτι πιο χρήσιμο και προσοδοφόρο.

Ποιό είναι το πιο παράξενο μέρος που έχεις κάνει γκράφιτι και ποιό μέρος είναι απωθημένο σου;

Πρόσφατα έβαψα στο σώμα μιας κοπέλας για τις ανάγκες μιας φωτογράφισης, αλλά και στο κατάστρωμα ενός πλοίου. Το απωθημένο μου αν και ακούγεται παράξενο είναι να ζωγραφίσω τους τοίχους από ένα ξωκλήσι.

 

 

 

 

Μπορείς να χαρίσεις στο etsweetbites ένα βίντεο που θα παρακολουθεί τα χέρια σου την ώρα που θα φτιάχνεις ένα σχέδιο;

 

Share

Trackbacks/Pingbacks

  1. Street art στην Αθήνα | E.T. sweet bites by Eva Theotokatou - November 24, 2011

    [...] Cacao Interview [...]

Leave a Reply

*