Ραδιόφωνα αντίκες

Όλα ξεκίνησαν από μία μέρα που ήμουν πολύ άνω κάτω μέσα μου και είπα να  συγυρίσω τα έξω μου για να αρχίσω από κάπου( αυτό οι ψυχολόγοι κάπως το λένε  ξέρει κανείς;). Έτσι αποφάσισα να έρθω αντιμέτωπη με όλο το βασίλειο των ζουζουνο-ειδών και να καθαρίσω μια τεράστια ξεχασμένη αποθήκη που περιείχε  ζωές τριών γενεών. Των παιδιών ( playmobil, lego, αποκριάτικες στολές, σχολικά βιβλία αποτυχημένης  μεταρρύθμισης  στην παιδεία  κτλ), των γονιών και των παππούδων. Μετά από κάμποσα τινάγματα, μερικές μικρές πνιχτές κραυγές φόβου, ενοχικούς φόνους αραχνών και ναι θα το πω κάποιες επιτυχημένες απόπειρες σαδιστικής εξολόθρευσης σατανικών βολεμένων κατσαριδών ήρθα αντιμέτωπη με αυτό.

Εκστασιάστηκα.Μπορεί να μην βρήκα λίρες κρυμμένες από τον πόλεμο αλλά ποτέ  δεν περίμενα ότι θα έβρισκα ένα ραδιόφωνο αντίκα που πιάνει μόνο μεσαία και η κυκλοφορία του χρονολογείται  περίπου στο 1950-52, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ειδικού κ. Ντίνου που θα γνωρίσετε στο βίντεο που έφτιαξα και θα δείτε πιο κάτω.

Ήταν το ραδιόφωνο του παππού μου, φοβερός γλεντζές και ωραίος άνθρωπος, ψηλός με βροντερή φωνή. Από τα ελάχιστα που θυμάμαι συμπεραίνω τώρα, πως ήταν από τους ανθρώπους που ήξερε να ξετρυπώνει την ευτυχία στις μικρές στιγμές μιας κατά τα άλλα δύσκολης ζωής ανάλογη της εποχής του.

Καθαρίστηκε και τοποθετήθηκε περήφανα πάνω στο πιάνο μου σε χρόνο μηδέν.

Το ερώτημα ήταν φτιάχνεται και αν ναι πού;

Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον fb friend  Giannhs Papanikolaou ο οποίος διάβασε σε κάποιο post μου την αναφορά μου σε αυτό το ραδιοφωνάκι και μου έστειλε μήνυμα για το που θα μπορούσα να το φτιάξω.

Στο εργαστήριο του κ. Ντίνου στο Παγκράτι, Κόνωνος 42Α.

Ένας λαλίστατος αξιολάτρευτος παππούς που κάνει αυτή την δουλειά χρόνια, αγαπάει τα ραδιόφωνα που φτιάχνει σαν παιδιά του και ξέρει να επικοινωνεί με τους νέους.

Γνωρίστε τον στο βίντεο που ακολουθεί.

Όλες οι φωτογραφίες που περιέχονται στο βίντεο είναι από το εργαστήριο του κ. Ντίνου.

Ευχαριστώ και τον φίλο που εκ’του πονηρού παγίδευσα δίνοντάς του ξαφνικά μια κάμερα και του κόπηκαν τα πόδια όταν στο αυτοκίνητο διαπίστωσαμε οτι στα μισά της συνομιλίας κάτι έγινε με το μικρόφωνο.

Δεν πειράζει γι’ αυτό υπάρχουν και οι υπότιτλοι ;)

 

Share

5 Responses to “Ραδιόφωνα αντίκες”

 1. James Light June 11, 2011 at 1:24 pm #

  Πολύ ωραίο το άρθρο σου δημιουργεί ένα αίσθημα νοσταλγίας(ακόμα και ας μη το έχεις ζήσει).Τελικά κατάφερε να το φτιάξει;

  • evat. June 11, 2011 at 1:32 pm #

   Δυστυχώς όχι, δεν παίρνει θεραπεία το δικό μου, αλλά παζαρεύω στο κεφάλι μου να πάρω ένα απο τα παιδιά του!

 2. giz June 11, 2011 at 4:09 pm #

  ΑΑΑΑ μ’επιασε μια περίεργη νοσταλγία! δεν αντέχω άλλο τεχνολογία….

  • evat. June 11, 2011 at 6:39 pm #

   Χαχα, συμφωνώ, αλλα στο τέλος της ημέρας πάλι παιδι της τεχνολογίας είμαι!!!

 3. Steeve February 16, 2015 at 10:38 pm #

  Τι σου είπε ότι έχει και δεν μπορεί να το φτιάξει?Ενημερωσέ με μήπως το καταφέρουμε!

Leave a Reply

*