Με ποδήλατα ακόμα και στις ανηφόρες


Κάποια  στιγμή εδώ είχα αναφέρει ‘Το πιο πρόσφατο και ελπιδοφόρο μήνυμα για τους ποδηλάτες, είναι ότι εξετάζεται από το υπουργείο υποδομών, στα πλαίσια των μέτρων εξυγίανσης του ιστορικού  κέντρου, να δώσουν τους λεωφορειόδρομους στους ποδηλάτες. Κάτι που έτσι και  αλλιώς γίνεται. Εφόσον όμως γίνει επίσημα, θα πρέπει να αλλάξει ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας για να καλύπτονται οι ποδηλάτες από την ασφάλεια τους και να μπει σήμανση.’

Η ώρα της αλήθειας έφτασε !!

Από σήμερα Δευτέρα  20 Ιουνίου τα ποδήλατα θα μπορούν να κυκλοφορούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στις λεωφορειολωρίδες παράλληλης ροής με την κυκλοφορία.

Η ρύθμιση αυτή θα ισχύσει δοκιμαστικά από τις 20 Ιουνίου έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2011

Τα ποδήλατα θα πρέπει να κινούνται στο δεξιό άκρο της λεωφορειολωρίδας, χωρίς να προβαίνουν σε ελιγμούς, ώστε να υπάρχει επαρκής διαθέσιμος χώρος για την κίνηση των διερχόμενων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και των υπολοίπων οχημάτων, για τα οποία επιτρέπεται η κυκλοφορία στις λεωφορειολωρίδες.

Οι ποδηλάτες θα πρέπει να τηρούν τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ και οφείλουν να παραχωρούν απόλυτη προτεραιότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα υπόλοιπα οχήματα. Θα φέρουν κατάλληλο εξοπλισμό, καθώς επίσης και κατάλληλη σήμανση επί των ποδηλάτων, ώστε να είναι ασφαλής και διακριτή η κίνησή τους, ιδιαίτερα κατά τις νυκτερινές ώρες.

Εδώ θα τα δείτε όλα αναλυτικά.

Επειδή το σενάριο μετακίνησης αποκλειστικά με ποδήλατο αν πχ μένεις στο Μετς ή στη Χαμοστέρνας ή ακόμα χειρότερα στην Ηλιούπολη (πολύ ανηφόρα βρε παιδάκι μου όσο και να θέλεις πόσο να αντέξεις;) είναι σχεδόν ουτοπικό έψαξα λίγο ακόμα να προτείνω λύση και βρήκα το εξής.

Χωρίς να ξοδευτούμε να αγοράσουμε καινούργιο ποδήλατο, μετατρέπουμε το δικό μας με τρία βήματα σε ηλεκτροκινούμενο με φιλική προς τις ανηφόρες συμπεριφορά.

Κόστος μετατροπής το max μέχρι 127 δολάρια

Παρακολουθήστε, κατανοήστε και προχωρήστε .

Παραγγελίες, περισσότερη ενημέρωση εδώ.

Με αφορμή την κρίση, τον έχτρα χρόνο που σε πολλούς έχει προκύψει αναγκαστικά, την έλλειψη κονδυλίων για παρατεταμένες διακοπές… φέτος το καλοκαίρι ας κάνουμε ένα πείραμα ας πετάξουμε από την ζωή μας για δύο μήνες το αυτοκίνητο. Μετακίνηση μόνο με ποδήλατα. Καλή κλειδωνιά στην τσάντα, νερό και φύγαμε.

 

Share

No comments yet.

Leave a Reply

*