Ακολουθώ – Follow και όπου με βγάλει.

Aυτή η φωτογραφία του Le Roy Grannis ή αλλιώς όπως τον ονόμασε η εφημερίδα New York Times ‘Τhe godfather of surfphotography’, με έκανε να κοιτάξω αλλιώς την λέξη ‘follow’. Τραβήχτηκε το 1965 από τον φωτογράφο των serfer στην δεκαετία του 60 και του 70. Ένα χρόνο νωρίτερα οι Beatles ηχογραφούσαν το ‘ I’ll Follow The Sun’, οι Death Cub For Cutie την σκοτείνιασαν τo 2006 με το ‘I Will Follow You Into The Dark’ και πολύ πρόσφατα η Lykke Li με το ‘I Follow Rivers’ και το twitter εκτόξευσαν την δημοτικότητας της λέξης στα ύψη. Και οι λέξεις έχουν τις καλές και κακές τους περιόδους. Τα πάνω τους και τα κάτω τους. Άλλες έχουν την τύχη να γίνονται κλασικές και να χρησιμοποιούνται όλη την ώρα, άλλες μπορεί να γίνονται της μοδός να επανέρχονται ή και να εκλείπουν.Μ’αρέσει η λέξη ‘Follow – ακολουθώ’ και στα αγγλικά και στα Ελληνικά.

Φέτος το καλοκαίρι ακολουθώ τα κύματα και όπου με βγάλουν.

Σε μια μικρή έκθεση βιβλίου σε προβλήτα με περατζάδα, με θέα φωτάκια που λαμπιρίζουν και ενοχλούν της νύχτας την σκοτεινιά, σε εκείνες τις εκθέσεις που πάνω-πάνω βρίσκεις τους πιο ποπ τίτλους βιβλίων και κάτω – κάτω θαμμένα παλιές εκδόσεις ή ξεχασμένα βιβλία, λευκώματα, συγγραφείς και εκδόσεις έψαξα αγωνιωδώς και φέτος για να αφεθώ.

Βρέθηκα αγκαλιά με τον Τσέχωφ, τον Eduardo Galeano και τον Le Roy Grannis. Βρήκα και μία πολύ παλιά έκδοση του Αλέξη Ζορμπά του Καζαντζάκη και την τσίμπησα στα γρήγορα κοιτάζοντας δεξιά και αριστερά πληρώνοντας στα τυφλά μην και το μετανιώσει ο τυχοδιώκτης βιβλιοπώλης και αποφασίσει να την κρατήσει.

΄’Όταν οι άνθρωποι δεν βρίσκουν τίποτα’άλλο να πουν, λένε, <<αχ τα νιάτα>>‘( ‘Ο Γλάρος’ Τσέχωφ)

Κάθε άνθρωπος έχει την τρέλα του μα η μεγαλύτερη τρέλα είναι, θαρρώ , να μην έχεις τρέλα’ (‘Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά’ Καζαντζάκης)

‘Σύμφωνα με τους αρχαίους εβραίους, η ποικιλία των ανθρωπίνων γλωσσών ήταν η τιμωρία του Θεού. Όμως θέλοντας ο Θεός να μας τιμωρήσει, ίσως μας έσωσε από την ανία να έχουμε μία και μοναδική γλώσσα’ ( ‘Καθρέφτες ‘ Eduardo Galeano)

Καλές περιπλανήσεις, με πλοία, τρένα, αυτοκίνητα, βιβλία, κύματα, μουσικές, σκέψεις και κουβέντες. Ακολουθώ το καλοκαίρι μου.


Share

No Responses to “Ακολουθώ – Follow και όπου με βγάλει.”

  1. amerikanos July 15, 2011 at 2:17 pm #

    I Follow Rivers – Lykke Li (The Magician Remix) new song HD (Lyrics In Description)

Leave a Reply

*