AIESEC πρόταση συνεργασίας

got him!

Η AIESEC είναι ένας διεθνής, μη κυβερνητικός, φοιτητικός οργανισμός, με παρουσία σε 107 χώρες και 1700 Πανεπιστήμια, ενώ αριθμεί πάνω από 70.000 μέλη.

Ωστόσο δεν αφορά μόνο τους φοιτητές αλλά όλους τους νέους μέχρι 30 ετών που έχουν αποφοιτήσει το αργότερο πριν από τρία χρόνια.

Κάθε χρόνο, πάνω από 16.000 νέοι έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε μια από τις χώρες του δικτύου τους κάνοντας την πρακτική τους άσκηση για διάστημα από 1,5 μήνα έως και ένα χρόνο.

Ποιές είναι οι διαφορές του με τα προγράμματα Erasmus;

Ποιοί επιτυχημένοι σήμερα επιχειρηματίες και επαγγελματίες στην ειδικότητά τους ήταν μέλη τους;

Πώς λειτουργούν πρακτικά και γιατί είναι ευκαιρία για τους νέους;

Βρήκα την ομάδα φοιτητών και αποφοίτων που σήμερα διοικεί τον οργανισμό και τους ρωτήσα μερικά πράγματα για να καταλάβουμε όλοι καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας της Aiesec.

Εσείς πόσο καιρό έχετε αναλάβει την θέση σας στον οργανισμό και για πόσο θα την διατηρήσετε;

Γιάννης: Εγώ έχω εκλεγεί από την γενική συνέλευση του οργανισμού τον φεβρουάριο του 2011 και η θητεία μου ξεκίνησε τον Ιούνιο και θα τελειώσει το Μάιο του 2012. Ο λόγος που υπάρχει αυτή η διαφορά από την μέρα εκλογής ως τη μέρα ανάληψης των καθηκόντων είναι για να μεταφερθεί η απαραίτητη γνώση από την μία θητεία στην επόμενη και για να αναπτυχθούν όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που χρειάζονται.

Μετά θα εκλεγούν άλλοι φοιτητές;

Γιάννης: Τα μέλη τα οποία ζούνε την εμπειρία διοίκησης του οργανισμού [η οποία γίνεται μόνο από φοιτητές ή πρόσφατα αποφοίτους] έχει διάρκεια 1 χρόνου. Έτσι ώστε να ζήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη την εμπειρία αυτή αλλά και να έχουν και την δυνατότητα ανάπτυξης των ηγετικών χαρακτηριστικών τους.

Ποιό είναι το μεγάλο κέρδος από την εμπειρία σας μέχρι τώρα;

Γιάννης: Σίγουρα σε μια παράγραφο δεν μπορούν να χωρέσουν όλες οι εμπειρίες και η ανάπτυξη που αυτές μου έχουν φέρει. Σίγουρα κάτι πολύ σημαντικό είναι πρώτα από όλα η πρακτική εμπειρία πάνω στην ηγεσία, εμπειρία την οποία δε θα μπορούσα να την έχω αποκτήσει από κάπου αλλού. Η εμπειρία του να έχω μάθει στην πράξη τί σημαίνει στοχοθεσία, τί σημαίνει δουλεύουμε ως ομάδα για να πετύχουμε το στόχο. Επίσης το γεγονός ότι έχω δημιουργήσει ένα δίκτυο με φίλους και συνεργάτες από πάνω από 80 χώρες [από τις 110 που είναι ο οργανισμός], ένα δίκτυο που ξέρω ότι ανα πάσα στιγμή είναι εκεί να με υποστηρίξει. Τέλος, δε θα μπορούσα να αφήσω εκτός το γεγονός ότι έχω δει τον ευατό μου να βελτιώνεται σαν προσωπικότητα και σαν άνθρωπος και πλεόν παρά την δύσκολη εποχή που ζούμε, μπορώ να νιώθω σίγουρος και αισιόδοξος όχι μόνο για τον εαυτό μου, αλλά και για κάθε νέο άνθρωπο, γιατί έχω δει από κοντά νέους με επιμονή, έχοντας αναπτυχθεί μέσα στον οργανισμό, όταν τελιώνουν την εμπειρία τους και συνεχίζουν στην κοινωνία, να πετυχαίνουν.

Τί προσπαθείτε να πετύχετε στην διάρκεια της θητεία σας;

Γιάννης: Ως οργανισμός, γι’ αυτό για το οποίο εργαζόμαστε κάθε μέρα με όλη μας την ενέργεια και πάθος, είναι να αναπτύξουμε τους νέους ανθρώπους μέσα από τις δυνατές εμπειρίες που προσφέρουμε έτσι ώστε αυτοί να φέρουν ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Τόσο μέσα από τις αξίες με τις οποίες θα έχουν έρθει σε επαφή μέσα στον οργανισμό όσο και με τις βιωματικές εμπειρίες ηγεσίας, επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης. Φέτος εμείς ως θητεία, αυτό που επιθυμούμε είναι να δώσουμε σε πάνω από 600 νέους την ευκαιρία να συμμετέχουν στα προγράμματα του οργανισμού, σε πάνω απο 300 την ευκαιρία να συμμετέχουν σε κάποιο απο τα 2 προγράμματα στο εξωτερικό, και σε πάνω από 150 ξένους νέους να έρθουν στην Ελλάδα για να έχουν ένα θετικό αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία και επιχειρήσεις. Τέλος αυτό που επιθυμούμε είναι να αναπτύξουμε μια νοοτροπία βιώσιμης και υπεύθυνης ηγεσίας στα μέλη μας και σε όσους ερχομαστε σε επαφή και συνεργαζόμαστε, να τους φέρουμε σε επαφή και διάδραση με τις δραστηριότητες μας και το παγκόσμιο δίκτυο μας, για φρέσκιες ιδέες και νοοτροπίες, έτσι ώστε να ξεκινήσει κάτι καινούργιο, δημιουργικό και αναπτυξιακό για τους νέους της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι μια ευκαιρία να εφαρμόσετε σε αληθινές συνθήκες όσα μάθατε στην σχολή σας;

Γιάννης: Για μένα προσωπικά που σπουδάζω μάρκετινγκ, το γεγονός ότι είμαι υπεύθυνος για το μάρκετινγκ και την επικοινωνία του οργανισμού δε θα μπορούσε να είναι καλύτερη ευκαιρία για να εφαρμόσω στην πράξη όλα αυτά που μαθαίνω στο πανεπιστήμιό μου. Και αυτό γιατί ο οργανισμός είναι μη κερδοσκοπικός, αλλά για να λειτουργήσει σωστά και να προσφέρει τις αναπτυξιακές εμπειρίες που θέλει στους νέους πρέπει να οργανωθεί και να λειτουργήσει με συγχρονες αρχές και πρακτικές από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο. Πολύ συμαντικό όμως είναι και το γεγονός ότι μαθαίνω πως είναι να διαχειρίζομαι έναν τόσο μεγάλο οργανισμό, πως είναι να οδηγώ ανθρώπους για την επίτευξη ενός στόχου και ενός οράματος μέσα από τις δικές μου αρμοδιότητες. Αυτό είναι κάτι πολύ συμαντικό γιατί πέρα από εμένα, μέλη του οργανισμού έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύ συμαντικές εμπειρικές γνώσεις πάνω στο management, την στοχοθεσία, την ηγεσία, γνώσεις και εμπειρίες που θα τους χρησιμέψουν σε ό,τι και αν θελήσουν να κάνουν στο μέλλον.

Πληρώνεστε γι αυτό; Είναι δηλαδή σαν αληθινή δουλειά;

Ιωάννα: Είναι κανονική δουλειά μιας και δουλεύουμε full time καθώς επίσης δουλεύουμε σε πρακτικές και με μεθόδους που χρησιμοποιούνται ούτως ή άλλως από τον επαγγελματικό κλάδο της διαχείρισης. Τέλος, είναι αληθινή δουλειά καθώς κερδίζουμε ανάπτυξη σε βασικά επαγγελματικά και προσωπικά χαρακτηριστικά και ικανότητες όπως είναι η ηγεσία και διαχείριση ομάδων, διαχείριση μεγάλων λειτουργιών όπως είναι η επάνδρωση του οργανισμού εθνικά ,χάραξη στρατηγικών βάσει της εξωτερικής μας πραγματικότητας, συνεργασία με άτομα από διαφορετικό background ακόμα και χώρα.
Δεν πληρωνόμαστε για αυτό που κάνουμε και αυτό γιατί αυτό που μας κάνει να αφιερώνουμε χρόνο και να επενδύουμε με αυτό τον τρόπο πρώτα από όλα σε μας αλλά και σε όλους τους νέους της ηλικίας μας είναι το όραμα μας και η θέληση να αποτελέσουμε τη θετική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος μας. Είναι το να καταφέρνουμε κάθε μέρα να προσφέρουμε διεθνείς εμπειρίες και εμπειρίες ανάπτυξης που όσα χρήματα και αν παίρνει κανείς δεν αντικαθίστανται ούτε για μία μέρα σε ένα γραφείο της AIESEC.

Εσείς έχετε δουλέψει στο εξωτερικό μέσα από τα προγράμματα της AEISEC;

Κωσταπάνος:Μάλιστα! Ήταν και ένας απ’ τους βασικούς λόγους που μπήκα στον οργανισμό! Για να ζήσω  τη μοναδική αυτή εμπειρία της εργασίας στο εξωτερικό! Απ’ τη πρώτη μου επαφή με την AIESEC (ως μέλος μιας ομάδας) αντιλήφθηκα το πόσο είχα ταιριάξει με το διεθνές στοιχείο του οργανισμού και ανυπομονούσα να φέρω και εγώ απ’ τη πλευρά μου αυτό το θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία με την παράλληλη ανάπτυξη των ηγετικών μου ικανοτήτων!(Που είναι και το αντίκτυπο που φέρνει ο οργανισμός) Το προηγούμενο καλοκαίρι λοιπόν, εργάσθηκα  για 2,5 μήνες εθελοντικά στην Ταιβάν ως δάσκαλος σ’ένα δημοτικό σχολείο! Εκεί είχα κάθε βδομάδα 2 τμήματα και τους έκανα μαθήματα κυρίως πάνω στην Ελληνική Κουλτούρα, τα Μαθηματικά, τα Αγγλικά και από εκεί και πέρα ανάλογα την ελευθερία που μου έδινε ο δάσκαλος της κάθε τάξης, μπορούσα να κάνω από σεμινάριο μπάσκετ έως και μουσική και χορό!

Πώς ήταν η εμπειρία σας;

Κωσταπάνος: Ο λόγος που επέλεξα να πάω τόσο μακριά ήταν για να ζήσω κάτι μοναδικό και τελείως διαφορετικό! Να ξεπεράσω τα όρια μου και να γνωρίσω μια άλλη κουλτούρα. Οι εμπειρίες που αποκόμισα ήταν μοναδικές. Κατάφερα να γνωρίσω από κοντά έναν συναρπαστικό πολιτισμό, να ανακαλύψω μαγευτικά μέρη, γεύσεις και μυρωδιές, αλλά και να έρθω σε επαφή με διαφορετικούς ανθρώπους από όλο το κόσμο! Επίσης κατάφερα να αναπτυχθώ και σαν χαρακτήρας, βλέποντας πράγματα που εγώ θεωρούσα δεδομένα πως δεν ισχύουν σε ένα άλλο μέρος της γης, αποκτώντας έτσι μια open-minded προσωπικότητα. Αλλά και μέσω της συνύπαρξης μου σε μια ομάδα με τόσο διαφορετικούς άλλα και ξεχωριστούς ανθρώπους, κατάφερα να βελτιώσω τα αδύναμα μου σημεία πάνω σε τομείς όπως η συνεργασία καθώς  πλέον, μπορώ να συνεργαστώ με τον οποιοδήποτε βρίσκοντας τα κατάλληλα communication channels. Ένα ακόμα στοιχείο που έκανε την εμπειρία μου ξεχωριστή ήταν όλες αυτές οι μικροδυσκολίες που συναντά κάποιος όταν ζει μ’ έναν άλλον τρόπο ζωής απ’ αυτόν που έχει συνηθίσει. Αντιμετωπίζοντας τες όμως επιτυχώς συνειδητοποίησα πως τίποτα δεν είναι αδύνατο και όλα είναι μια πρόκληση που έχεις να αντιμετωπίσεις!

Επιστρέφοντας πίσω, ένιωθα πιο δυνατός από πότε και γεμάτος νέες ιδέες, απόψεις, έχοντας αναπτύξει τις ηγετικές μου ικανότητες, έτοιμος να πετύχω τους στόχους μας και τα όνειρά μου!

Περιγράφοντας το με μια φράση, αναπτύχθηκα γνωρίζοντας έναν άλλον πολιτισμό αλλά και βλέποντας τον εαυτό μου, μέσα  απ’ τα μάτια αυτού του σπουδαίου πολιτισμού, κάνοντας το πιο όμορφο πράγμα… προσφέροντας!

Τί διαφορά έχουν τα προγράμματά σας με  το Erasmus

Αλεξία: Η διαφορά βρίσκεται στο γεγονός πως η AIESEC σου δίνει την ευκαιρία να κερδίσεις εμπειρία σε ομάδα, να ενδυναμώσεις τις δεξιότητες σου και μετά να φύγεις στο εξωτερικό. Εκτός αυτού πριν κάποιο άτομο πάει με την AIESEC στο εξωτερικό παρακολουθεί ένα Εθνικό Συνέδριο προετοιμασίας, υπάρχουν άτομα υπεύθυνα για να βοηθήσουν το συμμετέχοντα στην εύρεση της εργασίας, έπειτα υπάρχει επικοινωνία με την χώρα υποδοχής για την αποστολή απαραίτητων εγγράφων, διασφάλιση διαμονής και επικοινωνία με το άτομο όσο θα βρίσκεται στο εξωτερικό προκείμενου να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να προκύψει

Όταν στέλνετε φοιτητές στο εξωτερικό για δουλειά, πώς τους  διασφαλίζετε; Ποιες παροχές τους εξασφαλίζετε;

Αλεξία: Πριν κάποιο άτομο πάει με την AIESEC στο εξωτερικό, ορίζεται ένα άτομο από εκείνη τη χώρα που θα είναι υπεύθυνο για τον φοιτητή. Το άτομο αυτό ουσιαστικά τον παραλαμβάνει από το αεροδρόμιο, του έχει βρει σπίτι, τον πάει την πρώτη μέρα στη δουλειά, τον βοηθάει με γραφειοκρατικά θέματα και ότι άλλο χρειαστεί.

Εκεί που θα δουλεύει θα του παρέχουν στέγη και τροφή ή διαφορετικά ένα μισθό προκειμένου να μπορέσει να καλύψει τα βασικά αυτά έξοδα.

Είστε σε συνεχή επαφή σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά ή δεν είναι ευχαριστημένοι;

Αλεξία: Εννοείτε, υπάρχει άτομο υπεύθυνο από την Ελλάδα για να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να προκύψη και καθώς η Ελλάδα έχει συνεργασίες με συγκεκριμένες χώρες στις οποίες πηγαίνουν οι φοιτητές υπάρχει άμεση επικοινωνία

Τα μέλη σας είναι μόνο φοιτητές;

Γιάννης: Τα μέλη μας είναι φοιτητές ή πρόσφατα πτυχιούχοι [εννοώντας ως 3 χρόνια το περισσότερο απο το τελευταίο τους πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό] και μέχρι 30 χρόνων

Ακόμα και σε αυτή  την δύσκολη οικονομικά εποχή για τις περισσότερες χώρες του κόσμου, εσείς μέσω του οργανισμού μπορείτε να βρίσκετε θέσεις εργασίας;

Αλεξία: Η AIESEC έχει ως όραμα την ειρήνη και την μεγιστοποίηση των ανθρωπίνων δυνατοτήτων. Αυτό που ουσιαστικά κάνει είναι leadership development, που σημαίνει πως αναπτύσσει ταλέντα. Άτομα τα οποία είναι μέλη του οργανισμού αυτού, μαθαίνουν να αναπτύσουν hard και soft skills, εργάζονται σε ομάδες, ηγούνται ομάδων, τρέχουν projects και αναπτύσσουν πρακτικά τις ηγετικές του ικανότητες. Τη σήμερον ημέρα, οι επιχειρήσεις χρειάζονται περισσότερο από πότε τέτοιους νέους ανθρώπους, χρειάζονται leaders και αυτό είναι που εμείς τους προσφέρουμε.

Πόσους ενδιαφερόμενους κατά μέσω όρο στέλνετε στο εξωτερικό το χρόνο;

Αλεξία: Γύρω στους 300 νέους-νέες, με σταθερά αυξητικό ρυθμό.

Με ποιές ειδικότητες κυρίως δουλεύετε;

Αλεξία: Με άτομα που έχουν σπουδάσει management, Business Administration, Marketing, Finance & Accounting, IT, Engineering, Social Studies

Ποιές προϋποθέσεις πρέπει να πληρούν ενδιαφερόμενοι;

Αλεξία: Κάθε πρόγραμμα έχει διαφορετικές προϋποθέσεις. Το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ανάπτυξης και Προσφοράς έχει ως προυπόθεση την θέληση του ατόμου να προσφέρει εθελοντική εργασία, να αναπτύξει προσωπικά του χαρακτηριστικά και να έχει ένα αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία αλλά και στους γύρω του. Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης έχει ως προυπόθεση το άτομο να είναι επί πτυχίου ή πτυχιούχος, και ανάλογα με τη θέση που θα κάνει αίτηση, να έχει κάποια εργασιακή εμπειρία, ξένες γλώσσες κτλ.

Και για τα 2 προγράμματα, το άτομο πρέπει να είναι κάτω των 30 και να μην έχει περάσει πάνω απο 2 χρόνια από την απόκτηση του τελευταίου πτυχίου

Υπάρχει κάποια οικονομική συμμετοχή για να μπορεί ο ενδιαφερόμενος να έχει πρόσβαση στις παροχές και τα προγράμματα; Τί χρηματικό ποσό είναι αυτό, πώς το αξιοποιείτε και γιατί υπάρχει;

Αλεξία: Αίτηση μέλους που κοστίζει 10ευρώ και μετά ανάλογα με το πρόγραμμα το οποίο θα επιλέξει. Η AIESEC προσφέρει 2 προγράμματα διεθνούς πρακτικής άσκησης. Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης που προσφέρει άμεσα επαγγελματική εμπειρία και κοστίζει 240 € και το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ανάπτυξης που το άτομο κερδίζει προσωπική ανάπτυξη και έχει άμεσο αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες της χώρας που θα πάει και κοστίζει 180€. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται παρακολούθηση ενημερωτικού σεμιναρίου, διαδικασία επιλογής συμμετεχόντων, παρακολούθηση του Εθνικού Συνεδρίου Προετοιμασίας, εύρεση της θέσης εργασίας του ατόμου, επικοινωνία με την χώρα υποδοχής για την αποστολή απαραίτητων εγγράφων, διασφάλιση διαμονής και επικοινωνία με το άτομο όσο θα βρίσκεται στο εξωτερικό.

Υπάρχουν πρώην μέλη σας παραδείγματα που σήμερα είναι επιτυχημένοι στην αγορά εργασίας; ( Ποιοι είναι αυτοί;)

Θεόφιλος Βασιλειάδης – συνυδριτής karriera.gr

Σοφοκλής Γιαννακού – Chief Financial Officer Βασιλοπουλος Α.Ε.

Γιάννης Γκίκας- CEO Sony Ericcson Hellas

Σπύρος Μιχαλούλης – Orientum

Είναι μόνο μερικοί από τους εκατοντάδες alumni του οργανισμού που πλέον έχουν αξιοποιήσει στο έπακρο όλα όσα έζησαν μέσα στον οργανισμό.

Που μπορεί να σας βρουν οι αναγνώστες του etsweetbites για περισσότερες πληροφορίες;

Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να συμμετέχει στις ευκαιρίες που προσφέρει ο οργανισμός και να ζήσει την αναπτυξιακή εμπειρία του οργανισμού μπορεί να μας βρει είτε online στο www.aiesec.gr είτε στο fan page μας AIESEC Greece.
Επίσης στα τοπικά γραφεία στα 7 πανεπιστήμια που βρίσκεται η AIESEC, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Πατρών.

Πείτε μας με τίτλους 5 λόγους που αξίζει να ζήσουν οι ενδιαφερόμενοι την εμπειρία της AEISEC;

Θοδωρής: Μαθαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου, τα δυνατά και τα αδύνατα χαρακτηριστικά σου. Αναπτύσσεις hard και soft skills μέσα από πρακτικό τρόπο. Ζεις σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον το οποίο χαρακτηρίζεται έντονα από τις αξίες του οργανισμού.

Living diversity, Acting sustainably, Enjoying participation, Striving for excellence, Demonstrating integrity, Activating leadership. Αξίες που είναι πολύ σχετικές σήμερα και πολύ σημαντικές για την ανάπτυξη νέων που θα έχουν ενα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.
Επίσης μέσα στον οργανισμό βγαίνεις από την «ζώνη ασφαλείας» σου, όπου είχες συνηθίσει να ζεις με έναν ιδιο τρόπο, κάτι το οποίο αφου δε σε έβγαζε από αυτή τη ζώνη δε σε ανέπτυξε κιόλας. Μέσα στην AIESEC έχεις την δυνατότητα να ζήσεις καταστάσεις και να κληθείς να πάρεις αποφάσεις που σε ωθούν πέρα από τα όριά σου, άρα σε αναπτύσσουν. Και όλα αυτά μέσα σε ένα περιβάλλον το οποίο στηρίζεται στο να μάθεις μέσα από την δοκιμή και την πράξη.

Έπειτα από 4 χρόνια στον οργανισμό, αν με ρώτούσες αν θα άλλαζα κάτι ή αν θα άλλαζα την εμπειρία που έχω ζήσει μέχρι τώρα, θα σου απαντούσα ότι αν υπήρχε κάτι καλύτερο από αυτή βελτίωση της κοινωνίας, ένα βήμα τη φορά, από φανερή προσωπική ανάπτυξη, από φίλους σε 80+ χώρες, τότε ισως το σκεφτόμουν. Αλλά κάτι αντίστοιχο στην ηλικία των 21, πολλές φορές δεν υπάρχει.

Σας εύχομαι ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία από αυτή που ήδη έχετε. Ευχαριστώ.

Ιωάννα Σκουτέλη – Υπεύθυνη Επιχειρηματικών Σχέσεων, 20 ετών

Γιάννης Χρηστίδης – Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων 23 ετών

Θοδωρής Κολοβέρος – Πρόεδρος AIESEC Greece 21 ετών

Αλεξία Βασδέκη – Υπεύθυνη Προγραμμάτων Διεθνούς Πρακτικής Άσκησης 21 ετών

Κωσταπάνος Μηλιαρέσης – Συμμετέχων στο Παγκόσμιο πρόγραμμα ανάπτυξης της κοινωνίας 20 ετών

www.aiesec.org

Photo by horlo\’s photostream

Share

No comments yet.

Leave a Reply

*