pLastiq a new band from London


Salonica by pLastiq

Ένα νεοσύστατο group από το Λονδίνο. Με μέλη από όλο τον κόσμο. Οι ιδρυτές όμως είναι δύο αδέλφια από την Ελλάδα. Μου έστειλαν το κομμάτι τους Salonica στο facebook και μου μίλησαν για ένα concept album που θα κυκλοφορήσει δωρεάν και θα παρουσιαστεί αποκλειστικά στο internet. Το πρώτο τους δείγμα μου άφησε γλυκιά fun, mainstream διάθεση. Το κρυφοκοίταγμα στο artwork με ιντρίγκαρε ακόμα περισσότερο. Αύριο Κυριακή θα κάνουν την επίσημη παρουσίαση του άλμπουμ τους στην σελίδα τους στο facebook από όπου και θα μπορείτε να το κατεβάσετε.

Πατήστε play στο κομμάτι, δυναμώστε την ένταση, αφήστε το να παίζει και διαβάστε τί μας είπαν.

Τώρα εσείς ζείτε στο Λονδίνο αλλά γράφετε για την Salonica;
Το album διηγείται μία ιστορία. Το κομμάτι είναι μέρος αυτής της ιστορίας. Αν κάναμε παραλληλισμό με την Οδύσσεια, θα ήταν το κάλεσμα του Οδυσσέα από τις σειρήνες. Με τη διαφορά ότι ο -πλαστικός- μας ήρωας δεν έχει πρόβλημα να ενδώσει στον πειρασμό. Η Salonica πάντα μας τραβούσε ενεργειακά (μεγαλώσαμε λίγο πιο δίπλα, στην Κοζάνη) και πάντα θα φαντάζει ως σειρήνα στο μυαλό μου.

Πόσο καιρό ζείτε στο Λονδίνο και πόσο καιρό είστε μαζί σαν group
Δύο χρόνια πριν, μετά από διαφορετικές διαδρομές, βρεθήκαμε στο Λονδίνο με τον αδερφό μου με σκοπό να κάνουμε μουσική. Δύο χρόνια μετά φτάσαμε στο σημείο να βγάλουμε album. Δεδομένων των συνεχών αλλαγών που συνέβαιναν, θα έλεγα οτι είμαστε group 8 μήνες και οτι νιώθουμε ως group εδώ και λίγο καιρό.

Πόσοι και ποιοί είστε;
Είμαστε 5. Η Marianne είναι από Αγγλία κ τραγουδάει. Ο Ricky από Νέα Ζηλανδία και παίζει drums. Αυτός που γράφει είμαι εγώ, Ανδρέας – synths κλπ, ο αδερφός μου ο Γιάννης- κιθάρες και ο Γιώργος ,που μας ήρθε από Ελλάδα για να μπεί στη μπάντα, παίζει μπάσο.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον ήχο σας.
O drummer μας είπε: “5 idiots on stage, 35 mins worth of songs”
Η Marianne eipe: “pLastiq is an eclectic mélange of pulsating electro-rock with a dark, raw core of fear and nostalgia”
Εγώ θα έλεγα να φανταστείτε κάποιον που παίζει game boy στην τουαλέτα. Οι pLastiq είναι η μετουσίωση αυτής της εικόνας σε μουσική

Αύριο Κυριακή τί θα γίνει;
Tην Κυριακή θα ανεβάσουμε όλο το album (μουσική-artwork) διαδικτυακά (www.facebook.com/plastiqworld) και από τότε και πέρα, όποιος θέλει-όποτε θέλει θα μπορεί να το ακούσει! Θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και σε ανοιχτή συζήτηση οπότε μακάρι να υπάρξει ενδιαφέρον και πολλά σχόλια!

Γιατί επιλέξατε το internet γα την παρουσίαση του album σας;
Αποφασίσαμε από την αρχή να κάνουμε τα πάντα με τους δικούς μας όρους και σύμφωνα με τη δική μας αισθητική. Το να το παρουσιάσουμε μέσω internet μας μοιάζει απόλυτα λογικό έτσι όπως είναι η κατάσταση. Μία παρουσίαση σε κάποιο μισοάδειο venue του Λονδίνου θα ήταν ψυχρή. Μακάρι να μπορούσαμε να παρουσιάσουμε όλο το album, live από το σπίτι μας εδώ (pLastiq mansion) και όλοι οι φίλοι μας από Ελλάδα να παρευρίσκονταν και να έφερναν ο καθένας από κάτι φαγώσιμο!

Θα δουλέψετε και το promo σας μόνο μέσω internet;

Το internet είναι η σωτηρία αυτών που προωθούν μόνοι τους τη μουσική τους. Δεν νομίζω οτι χρειάζεται πλέον κάτι άλλο! Γενικά προσπαθώ να μην το βλέπω ως promo, παρά ως κάτι δικό μας που θέλουμε να το μοιραστούμε. Δεν υπάρχουν κρυμμένες προθέσεις πίσω από αυτό, ούτε παρουσιάζουμε κάτι με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να πετύχουμε το σκοπό μας. Και για αυτό είμαστε χαρούμενοι.

Που θα μπορεί κάποιος από την Κυριακή να αγοράσει το άλμπουμ σας ή θα είναι δωρεάν;
To album θα είναι δωρεάν μέσω του διαδικτύου για streaming. Αν κάποιος θέλει να το κατεβάσει, θα μπορεί μέσω i-tunes, amazon κλπ για 6-7 ευρώ. Αν κάποιος δεν έχει λεφτά, αρκεί να στείλει ένα μήνυμα στη σελίδα μας και θα του το στείλουμε ευθύς αμέσως, δωρεάν. Το cd μας θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να το παραγγείλει για το αντίτιμο των 5 ευρώ στην Ελλάδα και 5 λιρών στην Αγγλία. Όπως καταλαβαίνετε, ο στόχος δεν είναι τα λεφτά!

Καλή επιτυχία, θα σας παρακολουθούμε. Το πρώτο δείγμα μας άρεσε.
Ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε να σας αρέσει και το υπόλοιπο υλικό!!

Share

3 Responses to “pLastiq a new band from London”

 1. Vicky Vogiatzoglou November 6, 2011 at 2:32 am #

  Πάντα τέτοια! να γεμίζετε τον κόσμο καλές μουσικές…
  Χαρούμενη και περήφανη και για τους δυο!

  • evat. November 9, 2011 at 7:17 pm #

   :)

 2. Drummer_Arxidiat January 11, 2012 at 4:10 pm #

  GO GO GO Abstract Synthesis !!!! Let’s do this…..Ρε θέλω το αλμπουμ καν…..
  Τι download και μλκ……Χαρντ κοπυτ καν…..Το μαιλ το ξερεις το φβ το ξερεις οπότε θέλω αποστολή εντός μιας εργάσιμης….Πάντα στην υποστήριξη στους Τσιρ Βρος !!!

Leave a Reply

*