Οι Liebe στο etsweetbites

Πατάς play και το κομμάτι ρέει, αυτό νιώθω όταν ακούω την μουσική των Liebe. Moυ θυμίζουν πολλά μουσικά πράγματα  και ταυτόχρονα  αναγνωρίζω το ηχόχρωμά τους. Έχουν ήδη κυκλοφορήσει το πρώτο τους  άλμπουμ  “Club Royal” έχουν ήδη κάνει ακροατές των sophisticated ραδιοφώνων να ρωτάνε για το κομμάτι Models και τώρα το καταφέρνουν και πάλι με το κομμάτι Strangers από το δεύτερο άλμπουμ που ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν.

Είναι σε δημιουργική περίοδο με πολλά προγραμματισμένα live σε όλη την Ελλάδα.

Τους βρήκαμε καί τους γνωρίσαμε καλύτερα.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το ντουέτο σας μουσικά.

Ανήκουμε στην κατηγορία  ηλεκτρονικής ποπ μουσικής με στοιχεία από δεκαετίες των 70’s & 80’s .

Πώς ξεκινήσατε και πώς προέκυψε το όνομά σας

Γνωριστήκαμε μέσα από συναυλίες άλλων καλλιτεχνών καθώς και από κοινές μουσικές δραστηριότητες. Την εποχή εκείνη ήμασταν και οι δυο μέλη διαφορετικών μουσικών σχημάτων με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να ηχογραφήσουμε τραγούδια για το project που λίγο αργότερα ονομάστηκε liebe , λόγο της αγάπης που έχουμε για την μουσική.

Περιμένατε όταν γράφατε το 2009 το Models ότι θα είχε τέτοια επιτυχία;

Στην πραγματικότητα δεν περιμέναμε να ξεχωρίσει τόσο γρήγορα μέσα στα χιλιάδες τραγούδια που αναζητούν την επιτυχία καθημερινά. Ωστόσο το models είναι ένα τραγούδι που αγαπήθηκε από τον κόσμο και αυτό μας έκανε ιδιαίτερα χαρούμενους.

Ένα hit αναμφισβήτητα βοηθάει στην αναγνωσιμότητα ενός γκρουπ. Εσείς όταν γράφετε τα τραγούδια σας έχετε σαν γνώμονα την επιτυχία;

Αντιθέτως δημιουργούμε μουσική με  σκοπό να αρέσει πρώτα σε εμάς και μετά εξετάζουμε συστατικά όπως η εμπορικότητα,ή κάτι άλλο . Αν το αποτέλεσμα είναι αποδεκτό και από το κοινό τότε η επιτυχία θεωρείται διπλή.

 

Σας έχουν βοηθήσει τα social media και το internet να διαδώσετε την μουσική  σας;

Φυσικά. Το διαδίκτυο ένας σπουδαίος τρόπος να προβάλεις την δουλεία σε παγκόσμια κλίμακα και μάλιστα λειτούργει άψογα σε μεγάλο βαθμό . Αντίθετα με την τηλεόραση με ελάχιστες εξαιρέσεις, είναι γνωστό το τι προωθούν .  

 Ζείτε από την μουσική σας ή κάνετε και άλλες δουλειές.

Θα ήταν ψέμα αν λέγαμε ότι ζούμε από αυτό. Νομίζουμε ότι πλέον είναι πολύ δύσκολο να επιβιώνεις από κάτι που πραγματικά σε εκφράζει επαγγελματικά και σχετίζεται με καλλιτεχνικό χώρο.

Ποιό είναι το set up σας στις live συναυλίες σας που βλέπω ότι έχετε και αρκετές προγραμματισμένες.

Ανάλογα με τον χώρο διαφοροποιείται και το σχήμα. Μπορεί να εμφανιστούμε μαζί με άλλους μουσικούς επί σκηνής ή στην πιο Lite έκδοση  η οποία δεν στερείται σχεδόν τίποτα. Σε όλα τα Live μας παρουσιάζουμε πέρα από το ακουστικό και οπτικό θέαμα .

Παίζετε και διασκευές; Αν ναι ποιες είναι αυτές;

Για να διασκευάσουμε τραγούδια θα πρέπει να μας αρέσουν και μερικά από αυτά είναι Pet shop boysheart , ahasun always shines on tv , Frankie vallithe night , duran duranthe reflex.

Πότε θα κυκλοφορήσετε το δεύτερο άλμπουμ σας;

Είμαστε σε μια διαδικασία ολοκλήρωσης του δίσκου μας με σκοπό να το κυκλοφορήσουμε από την undo records αρχές του 2012.

Το πρώτο  single  θα  είναι το Strangers  που ήδη ακούμε  στα ραδιόφωνα και  ανακοινώσατε ότι ετοιμάζεται και  βίντεο. Μπορείτε να μας δώσετε ένα στοιχείο για το βίντεο;

 Θέλουμε να κάνουμε ένα βίντεο το όποιο δεν πρέπει να αδικεί αισθητικά το τραγούδι. Επιλέξαμε λοιπόν και έναν διαφορετικό τρόπο λήψης με σκοπό να δημιουργήσουμε κάτι που να ταιριάζει με το δικό μας ύφος . 

Αν σας δινόταν μουσικά η ευκαιρία θα φεύγατε από την Ελλάδα και που θα πηγαίνατε;

Θα ήταν πολύ δύσκολο τεχνικά αλλά και ψυχικά να αφήσουμε την χώρα μας, αλλά υποθετικά πάντα θα επιλέγαμε μάλλον την Αγγλία.

 

Με ποιούς νέες καλλιτέχνες και παραγωγούς του εξωτερικού θα θέλατε να δουλέψετε;

Θα ήταν φανταστικά αν βρισκόμασταν μαζί με τους chromeo , Miami horror , tensnake , oliver ,hot chip,friendly fires.

Είστε αισιόδοξοι για το μέλλον όλων μας;

Θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι γενικά αλλιώς δεν υπάρχει νόημα να ζει κανείς.

Σίγουρα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια σειρά από προβλήματα αλλά αυτό είναι μέρος της ζωής.  

Σας ευχαριστώ  πολύ ανυπομονώ για το νέο σας βίντεο και καλή επιτυχία σε ότι κάνετε.

Εμείς ευχαριστούμε για την υπέροχη φιλοξενία και ευχόμαστε τα καλύτερα.

Share

Trackbacks/Pingbacks

  1. Liebe new video | E.T. sweet bites by Eva Theotokatou - February 7, 2012

    [...] To ελληνικό ηλεκτρονικό ντουέτο των Liebe, συνεχίζει προσηλωμένα το χτίσιμο της καριέρας του με ολοκαίνουργιο βίντεο κλίπ για το strangers το πρώτο σίνγκλ από το επερχόμενο νέΟ άλμπουμ τους. Δύο μήνες πρίν έδωσαν συνέντευξη στο etsweetbites που μπορείτε να διαβάσετε εδώ [...]

Leave a Reply

*