Η συναυλία των Hooverphonic και η νέα τους τραγουδίστρια

Πήγα λοιπόν στην συναυλία που έδωσαν οι Βέλγοι Hooverphonic στο Fuzz προχθές, δηλαδή το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου.
Υπάρχει ένα μικρό αλλά πολύ σημαντικό παρασκήνιο.
Το group έχει αλλάξει τραγουδίστρια γιατί η προηγούμενη Geike Arnaert που η κρυστάλινη φωνή της ήταν συνυφασμένη με το group,  αποφάσισε αυτό που φαντάζεστε να κάνει σόλο καριέρα…
Έτσι λοιπόν είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα οικείο group με μια αγκαλιά αστρικών αγαπημένων ραδιοφωνικών τραγουδιών που έχουμε τραγουδήσει και παίξει στο cd player μας πολλές φορές και μια καινούργια τραγουδίστρια να τα ερμηνεύει, την Νoemi Wolfs.
Η σύγκριση ήταν αναπόφευκτη. Στα 4 πηγαδάκια παρεών που είχα πρόσβαση και μπόρεσα να κάνω το γκάλοπ μου, τα 2 ήταν κατά το 1 ντεμί και το τελευταίο ενθουσιασμένο.
Η αντικειμενική (όσο μπορεί να είναι όταν μιλάς για την γνώμη σου), οπότε η υποκειμενική- αντικειμενική αλήθεια ήταν οτι η Naomi ερμήνευσε ικανοποιητικά και με επαγγελματισμό τα ήδη χτισμένα και αγαπημένα στα αφτιά του κοινού τραγούδια. Η φωνή της σε σχέση με την Geike δεν είναι τόσο διαφορετική χωρίς όμως να είναι και ίδια. Ίσως λιγότερο κρυστάλλινη με μια δόση περισσότερης βραχνάδας. Ερμηνευτικά το άγχος της το σωματοποίησε σε μια υπερβολική κάποιες φορές θεατράλε ερμηνεία και γενικότερη στάση και πόζα. Ήταν ωστόσο αντάξια των συνθηκών αλλά όπως συνήθως το κοινό από την ασφάλεια της όποιας αρένας κρίνει και κατακρίνει εύκολα απαιτώντας τελειότητα  καμιά φορά αυτιστικά και χωρίς συναίσθημα.
Ο Alex Callier είναι ολοφάνερο πως δεν έχει σκοπό να σταματήσει να φτιάχνει επιτυχίες και η αλλαγή της τραγουδίστριας δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιό του.

 

Share

No comments yet.

Leave a Reply

*