Κασετίνα από το παρελθόν στο ipod

Μελωδίες των 80s, ελληνικά πασίγνωστα τραγούδια που οι σημερινές γενιές πιθανότατα ξέρουν συνειρμικά, που γνωρίζουν τους στίχους χωρίς να ξέρουν πώς, είναι η παλέτα των χρωμάτων που οι Κασετίνα διάλεξαν για να ζωγραφίσουν έναν πίνακα σημερινών ηχοχρωμάτων. Ονειρική διάθεση με ηλεκτρονικές καταβολές, αιθέρια φωνητικά και σκόρπιες ανέμελες νότες, σε ένα χαλαρό, πλαίσιο οργανωμένης ωστόσο και στοχευμένης αναβίωσης του παρελθόντος. Τραγούδια από παρεξηγημένα και παλιομοδίτικα έως αγαπημένα, γλυκιάς θαλπωρής, ανακατεύονται στο i-pod του 2012. Κυκλοφόρησε και είναι διαθέσιμο για δωρεάν downloading μόλις την τελευταία μέρα του 2011. Το οπισθόφυλλο του άλμπουμ θα σας λύσει όλες τις απορίες…Πώς σας ήρθε η ιδέα να ασχοληθείτε με αυτά τα κομμάτια και γιατί το κάνατε;

Μένουμε και οι τρεις εκτός Ελλάδας, οπότε η ιδέα ήταν να φτιάξουμε ένα άλμπουμ για να δώσουμε στους Έλληνες φίλους μας στις γιορτές. Κάτι όμορφο και νοσταλγικό. Το οργανώσαμε λοιπόν έτσι ώστε να είναι έτοιμο πριν αλλάξει η χρονιά. Πέρα πάντως από τη μεγάλη χαρά που δώσαμε σε όλους (προφανώς το πρότζεκτ το κρατούσαμε μυστικό από την αρχή μέχρι το τέλος), το χαρήκαμε κι εμείς πάρα πολύ. Ήταν πολύ συγκινητικό να πηγαίνεις τον χρόνο 20-25 χρόνια πίσω και να φέρνεις δίπλα-δίπλα αυτούς τους δύο τόσο διαφορετικούς κόσμους.

Οι καλλιτέχνες που διασκευάζετε έχουν ακούσει το project σας πώς αντέδρασαν;

Η αλήθεια είναι πως όχι, δεν προσπαθήσαμε καν να προσεγγίσουμε τους συνθέτες των κομματιών. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Δεν είχαμε σκοπό άλλωστε να κάνουμε “κανονική” κυκλοφορία, οπότε δεν χρειαζόταν κάτι τέτοιο. Θα είχε όμως ενδιαφέρον να βλέπαμε την αντίδραση τους. Για την ώρα έχουμε αρκεστεί στις υπόλοιπες αντιδράσεις, οι οποίες έχουν εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον!

Ποιοί είναι οι κασετίνα, τί ηλικία είχατε όταν κυκλοφορούσαν και τί ακούγατε εκείνη την περίοδο;
Η Κασετίνα είναι η Μαρία (η οποία κυκλοφορεί μουσική ως Dalot και ζει στην Νέα Υόρκη), ο Φίλης (ο οποίος κυκλοφορεί μουσική ως Filtig και είναι ιδρυτικό μέλος των “Χρώματα” και ζει μεταξύ Λονδίνου και Βερολίνου) και ο Νίκος (ο οποίος κυκλοφορεί μουσική ως Leaf Loft και ήταν ιδρυτικό μέλος των “Vello Leaf” και ζει στο Βερολίνο).
Τα κομμάτια που επιλέξαμε καλύπτουν μια δεκαετία (1985-1994), οπότε ήταν αρκετά μεγάλη περίοδος για την ζωή μας. Εκείνα τα 10 χρόνια ανακαλύπταμε σταδιακά τη μουσική και μεγαλώναμε ακούγοντας κασέτες, βινύλια και ραδιόφωνο. Προφανώς τα κομμάτια αυτά τα ξέραμε από τότε. Κάποια από σπόντα, κάποια συνειδητά. Σε κάθε περίπτωση αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παιδικής μας ηλικίας.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία
Σε ευχαριστούμε πολύ! :)


Share

Tags: , ,

No comments yet.

Leave a Reply

*