Alex Dimou

Το 2010 τον γνωρίσαμε μέσα από το πρώτο του άλμπουμ “One Of Us One Of Them” που κυκλοφόρησε στην Klik records και από τότε δεν προλαβαίνουμε να παρακολουθούμε τις νέες του κυκλοφορίες και συνεργασίες με ονόματα και labels του εξωτερικού.
Ένας νεαρός παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής που τα vibes του ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, αφού περιλαμβάνονται στα set πολύ διάσημων dj s όπως ο Nick Warren, Paul Van Dyke, Sasha, Paul Oakenfold και πολλών άλλων. Το μέλλον φαίνεται να του ανοίγεται, αλλά εκείνος κρατάει καλά το εργαλείο του παρόντος και πατάει γερά στα πόδια του, που βρίσκονται στην γη.

Πόσο καιρό ασχολείσαι με το djing και πόσο με την παραγωγή Άλεξ;
Ασχολούμαι γενικά 5 χρόνια με την παραγωγή και 4 με το djing.

Έχεις σπουδάσει κάτι σχετικό;

Έχω δίπλωμα σε μουσική τεχνολογία και ηχοληψία και έχω παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια σχετικά με τα εκάστοτε sequeners που υπάρχουν στην αγορά.

Σκέφτεσαι τον εαυτό σου σαν dj, παραγωγό ή μουσικό;

Με βλέπω αποκλειστικά σαν παραγωγό. Το djing είναι ουσιαστικά η “live εμφάνιση” του παραγωγού και είναι κάτι που αναγκαστικά πρέπει να γίνει. Δεν έβλεπα ποτέ όμως τον εαυτό μου σαν dj. Γι αυτό και ξεκίνησα κατευθείαν με την παραγωγή.

Ποιούς θεωρείς καλύτερους παραγωγούς σήμερα στην παγκόσμια μουσική σκηνή;
Πλέον υπάρχουν τόσοι πολλοί καλοί παραγωγοί που θα μπορούσα άνετα να γεμίσω σελίδες. Στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο όμως θα πω πολύ εύκολα τους Soul Clap. Όμως το υπέροχο είναι το πόσοι καλοί έλληνες παραγωγοί υπάρχουν. Τύποι όπως οι Gummihz, And.id, Siopis,Nikola Gala, David Kassi, John Diloo κτλ…

Karuan – Reflections of a Poem (Alex Dimou edit) by alexdimou

Από τα κομμάτια που διαλέγεις για να κάνεις remix kai re edit καταλαβαίνει κανείς οτι ακούς πολύ μουσική και όχι απαραίτητα dance. Πιστεύεις στην δύναμη του πλουραλισμού της μουσικής;
Προφανώς! Όλα τα είδη μουσικής συνδέονται μεταξύ τους. Δεν θα υπήρχε η dance αν δεν υπήρχε η soul, δεν θα υπήρχε η soul αν δεν υπήρχε η jazz και ούτω καθεξής… Ωστόσο παρόλο που η δουλειά μου έχει να κάνει με την dance μουσική, αυτό δεν σημαίνει πως στο σπίτι μου ακούγεται 24/7 techno και house. Κάθε είδος μουσικής απαιτεί και την κατάλληλη διάθεση, οπότε είναι φυσικό και επόμενο να ακούσω και λίγο funk και λίγο από cinematic και λίγο από country κτλ.

Πρόσφατα βρέθηκες για dj σετ στο Λονδίνο. Ποιές είναι οι διαφορές με την Ελλάδα στην dance σκηνή και τα club, που υπερτερούμε και πού το χάνουμε;
Πριν από ένα μήνα περίπου, αρχές Δεκεμβρίου, είχαμε κάνει το 4ο κατά σειρά Funk Farm Label night στο Ministry of Sound του Λονδίνου. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να συγκρίνω το Ministry με τα clubs της Ελλάδας, όμως γενικά η σκηνή του Λονδίνου υπερτερεί σε πολλά. Πρώτα απ όλα στην μουσική παιδεία του κοινού. Δεύτερον στους χώρους και τρίτον στο budjet. Όταν θα γίνει ένα party, θα γίνει σωστά. Με τον σωστό headliner, τον σωστό warm upper, στον σωστό χώρο και με το σωστό entrance fee. Νομίζω πως το μεγαλύτερο λάθος της ελληνικής σκηνής είναι τα fees. Γίνεται ένα party, με ένα όνομα που θέλουμε να ακούσουμε, παρόλα αυτά γίνεται σε χώρο ο οποίος πριν από δύο μέρες είχε Greek night και η είσοδος είναι 30 ευρώ. Τα συμπεράσματα δικά σου!

Πολλά από τα κομμάτια σου παίζουν στα sets των μεγαλύτερων djs όπως ο Sasha, Nick Warren αλλά και πολλοί άλλοι. Είναι μια δικαίωση αυτό για σένα ;
Υποτίθεται πως αυτός είναι και ο στόχος ενός παραγωγού! Σίγουρα είναι μια δικαίωση, ωστόσο, καλώς η κακώς, έχει να κάνει και με τις γνωριμίες. Υπάρχουν κομμάτια “διαμάντια” τα οποία δεν παίζονται από κανέναν λόγω του κακού promotion, και υπάρχουν και σκουπίδια τα οποία παίζονται απ’ όλους. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως ένας καλός παραγωγός, με καλές γνωριμίες, σίγουρα κάποια στιγμή θα βγει στο προσκήνιο.

Στερεύεις ποτέ από ιδέες ή να το πω αλλιώς πήζεις καμιά φορά στο στούντιο. Τί κάνεις για να το ξεπεράσεις.
Προφανώς!! Νομίζω πως όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με κάποια μορφή τέχνης,κάποια στιγμή στερεύουν από ιδέες. Το ίδιο συμβαίνει και σε μένα και όταν έχω να τελειώσω κάποιο project το οποίο έχει deadline και έχω κολλήσει,τότε η λύση είναι απλή! Ανοίγω youtube,ακούω κομμάτια άλλων παραγωγών και παίρνω ιδέες! Νομίζω πως είναι κοινό μυστικό! Όλοι το κάνουμε και κανένας δεν το λέει, γιατί για κάποιο λόγο θεωρείται taboo.

Tί ετοιμάζεις τώρα, ποιά είναι τα σχέδια σου, κάποιο καινούργιο άλμπουμ;
Μόλις κυκλοφόρησε από την Funk Farm το Remix που είχα κάνει για τον Funkagenda στο Shinjuku. Μετά έχουμε ακόμα ένα release από την Funk Farm στο κομμάτι μου “Rephil”. Ακολουθούν το remix που έκανα για το sublaber της Get Physixal, Mangali, στον David Kassi και το freeway, μετά θα βγει άλλο ένα δικό μου EP με 3 tracks στην Mangali και τέλος δουλεύω εδώ και κάποιους μήνες το δεύτερο άλμπουμ για την Klik Records


Share

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

*