Great Label / Chopshop Music + διαγωνισμός

Ανακάλυψα με μεγάλη μου χαρά ένα ακόμα μικρό label (δισκογραφική εταιρεία) που με εξέπληξε ευχάριστα με τον Nu Disco ήχο της, την Chopshop Music. Με έμφαση στα edits, remixes και τα mashups, η εταιρεία πορεύεται προσεχτικά με κυκλοφορίες που πιστεύει και ο δημιουργός της, DJ Butcher, μίλησε στο et sweet bites.

Διαγωνισμός
Eξασφάλισα για τρεις από εσάς, από μία κυκλοφορία της εταιρείας, εντελώς δωρεάν σε digital μορφή στο mail σας. Για την συμμετοχή σας στον διαγωνισμό επεξεργαστείτε τον κατάλογό της chopshop, διαλέξτε την κυκλοφορία που θέλετε και γράψτε με comment εδώ, σε αυτό το post, ποιά κυκλοφορία διαλέξατε. Αύριο το απόγευμα μετά από κλήρωση θα ανακοινωθούν οι νικητές.

Κατάλογος chopshop Music

Πώς λέγεται το label και πόσες κυκλοφορίες μετράει σε πόσο διάστημα.
Το label λέγεται Chopshop Music, ή απλά Chopshop και μετράμε 14 κυκλοφορίες (5 βινύλια και 9 ψηφιακές) . Όλες μας οι κυκλοφορίες έχουν μπει στο τοπ 50 του Nu Disco charts στο Juno Records και Juno Download, ενώ 4 από αυτές έχουν φτάσει στο #1. Τον Μάιο κλείνουμε 4 χρόνια.

Ποιό είδος μουσικής κυρίως μπορεί να βρει κανείς στο roster σας.
Ειδικευόμαστε στα edits, remixes και mashups. Μας αρέσει η καλή μουσική που χαρίζει χαμόγελα στον κόσμο και μπορεί να ακουστεί από ένα μικρό μπαρ μέχρι σε ένα μεγάλο κλαμπ. Συνήθως κυκλοφορούμε mid-tempo μουσική σε Disco, Hip-hop, Electro, House, Breaks και Soul υφος, αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας.


Πώς βρίσκεις τις νέες κυκλοφορίες και τους djs, σου στέλνουν κάποιο demo, τους βρίσκεις εσύ, ποιές είναι περίπου οι διαδικασίες;
Με τα Social networks πλέον είναι πολύ εύκολο να δικτυωθείς, oπότε τα demos πάνε και έρχονται κάθε μέρα. Έχω την τύχη να έχω γνωρίσει αρκετούς παραγωγούς προσωπικά, αλλά ψάχνω και ακούω καινούργια μουσική συνέχεια. Αν μου αρέσει κάτι, επικοινωνώ, αλλά λαμβάνω πλέον αρκετά demos, το δύσκολο είναι να κάνεις quality control και να ξεχωρίσεις το πολύ καλό μέσα σε όλον αυτό τον χείμαρρο.

Που μπορεί κανείς να βρει τις κυκλοφορίες, με ποιά διαδικτυακά μαγαζιά συνεργάζεσαι;
Για τα βινύλια συνεργάζομαι με 2 διανομείς και έχω παγκόσμια κάλυψη. Έχω δει στο internet δίσκους Chopshop να πωλούνται από το Jet Set records στην Ιαπωνία μέχρι το Downtown 304 στην Νέα Υόρκη. Οι ψηφιακές κυκλοφορίες προς το παρόν βρίσκονται στο Junodownload, στο Discogs digital και στο djdownload.com, αλλά σύντομα θα είναι διαθέσιμες και στο Beatport.

Είσαι και ο ίδιος δημιουργός;
Ναι, είμαι ο DJ Butcher για ότι έχει να κάνει με edits και remixes, αλλά τις original δουλειές μου τις υπογράφω ως George Kelly και σύντομα θα ξεκινήσω ένα καινούργιο project που θα λέγεται Capitan Futuro. Επίσης κάνω παραγωγές για διαφημιστικά σποτ στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Άρα τα κριτήριά σου είναι κυρίως μουσικά και λιγότερο εμπορικά;
Τα κριτήρια μου είναι πάντα μουσικά, αλλά η προσπάθεια που γίνεται είναι τα κομμάτια να συνδυάζουν και τα 2 κριτήρια χωρίς να γίνονται «σούπα». Κάτι μεταξύ underground και mainstream μαζί, ώστε ο οποιοσδήποτε ακροατής να μπορεί να συσχετιστεί με τον ήχο μας. Επειδή υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, πλέον με ενδιαφέρει να έχουμε ένα στυλ και μια άποψη και να μην κάνουμε το ίδιο πράγμα ακριβώς με άλλους, οπότε για αυτό οι λίγες και καλές κυκλοφορίες μέσα σε αυτά τα χρόνια.

Πότε πιστεύεις ότι ένα dance κομμάτι έχει τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί επιτυχία από την δισκογραφική εταιρεία που το κυκλοφόρησε; Όταν ακούγεται σε πολλά dj set, όταν το ξέρει ο κόσμος, όταν έχει διάρκεια στον χρόνο ή ίσως κάτι άλλο;
Για την δισκογραφική εταιρία σίγουρα κάτι χαρακτηρίζεται ως επιτυχία βάσει εσόδων, τίποτε άλλο. Όταν ακούγεται ένα κομμάτι σε πολλά dj set και το μαθαίνει ο κόσμος τότε αυτό βοηθάει στις πωλήσεις και το κάνει επιτυχία. Ένα ποσό εσόδων πχ 5.000? για μια μόνο κυκλοφορία σε μικρή εταιρία είναι φοβερή επιτυχία, ενώ το ίδιο ποσό για μεγαλύτερη εταιρία είναι αποτυχία.

Πού μπορεί κάποιος να στείλει στην Chopshop demo; Σε ποιά μορφή και σε ποιά διεύθυνση;
Demos μπορεί να στείλει κανείς στο thechopshopmusic@hotmail.com η ενα λίνκ στην σελίδα μας στο Soundcloud. Σε μορφη un-mastered wav, αλλά και ενα γρήγορο 320mp3 για αρχή δεν ειναι κακό.

Share

8 Responses to “Great Label / Chopshop Music + διαγωνισμός”

 1. Elli March 28, 2012 at 2:38 pm #

  BALD & BEAUTIFUL
  Show Me Love
  thanks!!!

  • evat. March 29, 2012 at 7:36 pm #

   Σ’ευχαριστώ για την συμμετοχή.
   Σε λίγο η κυκλοφορία που διάλεξες θα είναι με επίσημο link από την εταιρεία στην διάθεσή σου για δωρεάν downloading.
   :)
   evat.

 2. Gregory Dope March 28, 2012 at 6:30 pm #

  Disco Tech – The Boss

  • evat. March 29, 2012 at 7:36 pm #

   Σ’ευχαριστώ για την συμμετοχή.
   Σε λίγο η κυκλοφορία που διάλεξες θα είναι με επίσημο link από την εταιρεία στην διάθεσή σου για δωρεάν downloading.
   :)
   evat.

 3. Vico March 28, 2012 at 7:26 pm #

  DJ BUTCHER
  Chopshop Vol 5

 4. sufferwell March 28, 2012 at 7:28 pm #

  Disco Tech – The Boss

  • evat. March 29, 2012 at 7:35 pm #

   Σ’ευχαριστώ για την συμμετοχή.
   Σε λίγο η κυκλοφορία που διάλεξες θα είναι με επίσημο link από την εταιρεία στην διάθεσή σου για δωρεάν downloading.
   :)

   evat.

 5. Angel_R March 29, 2012 at 9:06 pm #

  Εμένα μου άρεσε το Daniel Lucas – Stroller Of The Backlands Original & Space Ranger Mix αλλά ψιλοάργησα :S

Leave a Reply

*